ForsideKontaktTilmeldingSenest opdateret 6. september 2008

08.12.2003
Virtual Skipper 3

Sidste år bragte vi en omtale af PC-spillet Virtual Skipper 2, og siden da har webmaster været ret bidt af det spil. For nylig har formanden også rigtig fået blod på tanden efter en aften med en masse gode virtuelle dyster.

Det er alletiders underholdning her i den mørke tid at spille mod andre på nettet. Og selvom der stadig er et stykke vej til at man ligefrem får saltvand i håret, så er det en god øvelse til at få trænet især starter, taktik og regler.

Der er her i starten af december kommet en opfølger til Virtual Skipper 2, nemlig nr. 3.
De spillere som har været beta-testere på den nye version fortæller at især grafikken, regelfortolkeren og simuleringen af vind og strøm er væsentligt forbedret i den nye udgave. Derudover er gameplayet ændret, hvilket gør at nye spillere har chancen for at komme med i legen uden at være meget langt bagefter til at starte med.

Desværre er der efter sigende sket ændringer i den måde man kobler sig på online spil, som gør at nybegyndere som ikke kender de andre spillere vil løbe ind i en masse forgæves forsøg på at finde et ordentligt spil. Derfor er det vigtigt at være med i en "klub" hvor der er seriøse spillere og hvor man kender hinanden.
Her er den nordiske online klub www.vsk-nordic.com det perfekte sted at starte med at få tips og tricks, ja der bliver ligefrem afholdt trimsejladser på forespørgsel for at få alle med.

Håber vi ses på nettet.
Formanden, alias "D517"
Webmaster, alias "Clone"
Alle er velkomne til at stille spørgsmål.


Screenshot fra Virtual skipper 3

Nyttige links.
http://www.amazon.com
Virtual skipper er endnu (primo december) ikke på hylderne i Danmark. Men det kan bestilles via amazon, hvor prisen incl. forsendelse er ca. 330 kr, hvilket sikkert passer meget godt med hvad butiksprisen bliver.

http://www.vsk-nordic.com/
Online "klub" for nordiske sejlere. Der kommunikeres på de nordiske sprog, både på forummet og under sejladserne, hvilket gør det meget nemmere at lære hinanden lidt at kende undervejs.
VSK-NORDIC afholder løbende turneringer, og der er hele tiden mindst én turnering i gang med 10-15 deltagere. Ligesom i virkeligheden er der en hård kerne af meget dygtige sejlere/spillere og en gruppe som er lidt mere "casual". Så der er konkurrence for alle, og det nye gameplay i vsk3 vil til en vis grad nulstille de øvedes forspring.

http://www.virtualskipper3.com/ og http://www.vshq.com/
Producentens hjemmesider med seneste nyt og links til andre communities. Her har i udviklingsfasen været status på arbejdet og forums hvor spillere kunne komme med input.
Når VSK3 bliver endeligt frigivet er det her der vil være informationer, hjælp og patches at hente.

24.11.2002
Virtual Skipper 2

Her er lidt inspiration til noget underholdning på de lange mørke vinteraftener.

Det er sejlsimulatoren "Virtual Skipper 2". Det er den første sejlsimulator som jeg har set, der giver en nogenlunde realistisk sejlfornemmelse, og som har vægten klart lagt på at man skal styre båden, mere end at trykke på en masse knapper for overhovedet at få båden til at sejle.

På producentens hjemmeside (se nedenfor) kan man downloade en demoversion som fylder 20 MB. Den giver mulighed for at man kan sejle i 5 minutter, hvilket lige et tid nok til at gennemføre et løb på kort bane. Demoen giver en meget god fornemmelse af hvad spillet har at byde på.

I den fulde version er der 4 forskellige bådtyper at vælge mellem hver med sine helt egne sejlegenskaber. Og når man er færdig med at lege Jesper Bank i de store AC både, så kan man kaste sig over bådtypen MELGES som faktisk giver en god fornemmelse af lille kølbåd á la 606.

Derudover er der et multiplayermodul, hvor man via internettet kan dyste online mod andre sejlgale. Jeg har prøvet nogle gange, og det er både meget nemt at komme igang med at spille og folk har det sjovt.

Simulatoren har en indbygget regelfortolker som automatisk deler straffe ud til både én selv og modspillerne når vigepligterne ikke overholdes.

Hvis du synes det lyder interessant, så kig videre på

Virtual Skipper